Deze website maakt gebruik van cookiesGeschiedenis van de schroef

Schroeven en moeren zijn algemene voorwerpen geworden die in de hele wereld worden gebruikt en worden zeker vaak gebruikt. Moderne schroeven hebben een echte high-tech productie die een lang pad heeft gevolgd om tot de dag van vandaag massa geproduceerd te kunnen worden. Natuurlijk zijn er wel verschillen tijdens het maken van deze schroeven, maar dat ligt meestal aan welk bedrijf het nou maakt en met welke intentie ze deze schroeven willen maken. Echter zijn er wel eisen aan gebonden die de bedrijven moeten volgen tijdens het maken van deze schroeven en dat is dat ze wel moeten kunnen draaien en voorwerpen kan bevestigen om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen etc. Een handige tip is, dat de moeren meestal als vrouwelijk worden uitgedrukt en niet als man.Schroef

Een schroef is een bevestigingsmateriaal die soms ook wel eens word gezien als een bout. Deze schroeven zijn meestal gemaakt van metaal en worden gekenmertk door een spiraalvormige rand. Een schroef is een hellend vlak dat rond een spijker is gewikkeld. Sommige van deze mannelijke schroeven worden gemaakt om samen te gaan met een vrouwelijke schroefbout meestal in een vorm van een moer of uberhaupt een voorwerp die een interne draad heeft.


Het verschil tussen schroeven en bouten

Er is officieel geen universeel geaccepteerd onderscheid tussen een bout en een schroef. Wat sommige mensen wel doen is een eenvoudig onderscheid maken tussen de twee wat niet altijd gebeurd maar meestal toch wel waar is. Een bout gaat door een materiaal heen en heeft altijd een moer nodig om vast gemaakt te worden aan de andere kant. De schroef daarintegen heeft helemaal geen moer nodig om zichzelf vast te zetten aan een materiaal, de schroef gaat als het ware door het materiaal heen en houdt het materiaal meteen bij elkaar. Daarom is het ook een algemene regel dat als je schroeven koopt geen moeren er bij moet verwachten.
Materiaal

De beugels worden gemaakt van metaal. Dit is het sterkste materiaal wat er is. Het is natuurlijk ook wel nodig omdat je niet wilt dat je tv naar beneden valt. De beugels worden in veel verschillend soorten, maten en kleuren gemaakt. Bij de beugels zitten ook de bijbehorende schroeven en bouten. Zo heb je altijd de goede materialen en hoef je niet bang te wezen dat de schermen naar beneden vallen. Er zijn ook eenvoudige beugels te vinden in kleiner formaat. Deze beugels worden meer gebruikt voor schilderijen. Of met kerst en de kransen hangen weer aan de deur. Soms worden buizen ook opgehangen. Hiervoor worden kleine ringetjes gebruikt als ophangbeugel. Deze ringetjes worden van metaal gemaakt en zijn relatief goedkoop.


geschiedenis van de schroef

Uitleg

Het belangrijkste doel van de schroef is voorwerpen bij elkaar te houden en ook in die positie laten. Een schroef zal meestal een kop hebbe aan een kant die een speciaal gevormde vorm heeft die het mogelijk maakt om gedraaid te kunnen worden door gereedschap. Gereeschappen die vaak worden gebruikt voor schroeven zijn meestal schroevendraaiers en moersleutels. De kop van de schroef is langer dan de rest, dit zorgt er voor dat de schroef blijft zitten en niet verder door schuift. Hier zijn wel uitzonderingen voor namelijk slotbouten deze hebben een koepelvormige kop en zijn niet gemaakt om te schroeven.
Handige trucs over schroeven

De meerderheid van de schroeven zijn zo gemaakt dat ze vast worden gemaakt met de klok mee. Een leuk ezelsbruggetje voor dit fenomeen is ook wel “lefty loosey, rightey tighty”, wat letterlijk vertaald links losjes, rechts strakjes is. Er is ook nog een ander trucje voor het aandraaien van een schroef namelijk je duim om de schroef heen te zetten met je duim gericht in de richting waarvan je wilt dat de schroef heen gaat.