Deze website maakt gebruik van cookiesOphangbeugel

Een ophangbeugel is een ruim product dat veel wordt verkocht in bouwmarkten. Het product dient ervoor om andere producten op te kunnen hangen. Voornamelijk dingen die aan een muur moeten worden bevestigd zoals tv schermen, computerschermen en schilderijen. Ook worden er kasten en open haarden aan een muur bevestigd met een ophangbeugel. Een ophangbeugel is een beugel dat van zeer sterk materiaal is gemaakt. De reden voor een ophang beugel is dat de huizen steeds moderner geworden. Vroeger waren de tv's zeer groot en breed. De beeldschermen waren enorm dik en de tv was heel zwaar. Tegenwoordig zijn de tv's zo dun mogelijk, zo licht mogelijk en zo groot mogelijk. Omdat alles modern in het huis is, kan de tv natuurlijk niet achterblijven. Daarom wordt er voor gekozen om de tv op te hangen in de woonkamer of slaapkamer. In ziekenhuizen zie je het meest. Daar kunnen de tv's worden verplaatst door de beugel. Het is een ontzettend handig product.


Bevestigen

Een beugel bevestigen is zeer makkelijk. Daarom wordt er veel gekozen voor dit product. Het bevestigen gaat als volgt. Allereerst moet je een plek vinden aan de muur waaraan je de beugels wilt gaan vastmaken. Het is fijn om even met een dun potloodje een streepje aan te brengen. Je kunt met een waterpas gaan meten of de beugels wel recht hangen. Want je wilt natuurlijk wel een mooie rechte tv. Dan ga je met een boormachine de gaten in de muur boren. Als je de gaten boort is het beter om een stofzuiger erbij te houden om de stof meteen op te zuigen. Dan duw je er een plug in. De beugels kunnen aan de muur worden gemonteerd. De bouten kunnen in de muur worden gedraaid en de beugels zitten vast. Dan moet er op de achterkant van de tv ook het nodige worden vast gemaakt. Er komen rubbers tussen de plaatjes en de tv. Zo wordt de tv niet beschadigd door de beugel. De tv kan er op worden geklikt en kan dus ook makkelijk weer worden verwijderd.

ophangbeugel

Materiaal

De beugels worden gemaakt van metaal. Dit is het sterkste materiaal wat er is. Het is natuurlijk ook wel nodig omdat je niet wilt dat je tv naar beneden valt. De beugels worden in veel verschillend soorten, maten en kleuren gemaakt. Bij de beugels zitten ook de bijbehorende schroeven en bouten. Zo heb je altijd de goede materialen en hoef je niet bang te wezen dat de schermen naar beneden vallen. Er zijn ook eenvoudige beugels te vinden in kleiner formaat. Deze beugels worden meer gebruikt voor schilderijen. Of met kerst en de kransen hangen weer aan de deur. Soms worden buizen ook opgehangen. Hiervoor worden kleine ringetjes gebruikt als ophangbeugel. Deze ringetjes worden van metaal gemaakt en zijn relatief goedkoop.


Ophangbeugel kopen

De beugels zijn te koop in bouwmarkten. Daar kun je eventueel ook nog wat losse schroeven en moeren halen. De ophangbeugels zijn niet heel duur. Voor een setje betaal je gemiddeld z'n €15,-. Soms als je een tv koopt zit er een setje beugels bij. Dit kan verschillen per winkel.